Тестват на бензиностанциите за алкохол!

В Благоевград стартира специализираната акция на пътните полицаи.

Екипи са разположени край града от 14.00 часа днес. В района на бензиностанция на булевард „Димитър Солунски“ масово тестват водачи за употреба на алкохол или наркотици.

Успоредно с проверките на пътя, край Югозападния университет, представители на Балгарската петролна и газова асоциация извършват анонимно тестване. Всеки преминаващ около бензиностанцията получава безплатно тестери за алкохол, за да си направи сам проверка преди следващо пътуване, съобщиха за Еновина.

Кампанията е част от операцията „С бистър ум зад волана“, в която Пътна полиция е партньор на БПГА. Основното, за което следят екипите е недопускане на пияни и дрогирани на пътя. Според данните на Пътна полиция от началото на годината до началото на април на територията на страната са установени над 2400 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, над 1200 след употреба на наркотични вещества, а в 32 случая – и на двете. Спрямо същия период на миналата година има увеличение на установените случаи, обяснението за което е в засиления контрол от страна на полицейските служители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене