Недоволство срещу пет километров път потенциален убиец в Плевенско

Недоволство срещу пет километров път потенциален убиец в Плевенско.

Жителите на Вълчитрън настояват за незабавен ремонт на отсечката ,заради състоянието на която автобусните превозвачи вече са закрили линията до общински и областният център.

-Всички тези хора са жители на село Вълчитрън. От години те са лишени от правото нормално да преминават до град Пордим. Отсечката е дълга пет километра и виждате в какво състояние е пътната настилка. Трудно е да се каже, че е пътна настилка, но аз се обръщам първо и към Нели Велева, която ни потърси. Защо решихте да дадете гласност на този проблем, как ви засяга?

-От дете аз пътувам към дома винаги по този път тук, който цял живот и до сега е в това състояние, което виждате. Обръщам се към всички, които все още тук имат сърце и душа да ни помогнат да асфалтираме пътя,а не само да запълваме дупките.

Защо по какъв начин това ви засяга вас лично, колко често преминавате от тук ?

-От една година съм вече жител на Вълчитрън и сега с дъщеря ми правим ремонт. Нейното приятелче и брат му идват да ми помагат, децата си разбиха колата, аз непрекъснато треперя  за тях и самата аз го преминавам ежедневно по няколко пъти.

Вие сте само една от близо 900 жители на село Вълчитрън. Обръщам се и към вас, а трябва да подчертаем, че в селото живеят, преобладават млади хора, които очевидно са и в трудоспособна възраст?

Колко често минавате от тук  и как всъщност се пътува. Ние видяхме, станахме свидетели, изглежда като дисциплината гигански слон така преминават автомобили?

 

-Пламен Цветков се казвам. Ами трудно,виждате в какво състояние е пътя и съм без коментар нямам думи повече.

-Разбити автомобили, разбрахме ученическите автобуси са спряни или ползват обиколен път?

-Ученическите автобуси все още минават по този път, но градски автобус между Вълчитрън и Плевен го спряха поради една от тази причини.

Вие бързате за работа и първо се обръщам към вас.

-Искам да отбележите какъв коловоз сме си направили, за да минем през орането. Плащаме си винетките, плащаме си данъците, не можем да минем преглед, ако не сме си платили данъците. Преди две години минаха през дупка, напълниха едната, другите две ги наляха с асфалт и в един момент вече като се прибира човек от работа вижда черно и решава,че всички дупки са направени,но това ви казвам през дупка през две,другите дупки скачаме с колите гуми се пукат,това е кощурство.

Госпожо Димитрова, вие казахте, че бързате за работа къде работите вие?

-В болница работя.

И ставайки въпрос за болницата минават ли линейки от тук,могат ли?

-Тук е ад, аз не съм виждала линейка, те минават отатък. Вие смятате ли,че един болен ще го транспортират при тия дупки? Разберете ме това е ад,кощунство е, не можем да се разминем. Непрекъснато пътно произшествие, аз карам оттам, той идва срещу мен,карам с 30 и излизам за работа половин час, защото не мога да мина този участък.

Аз сега искам да се обърна и към кмета на село Вълчитрън Милена Вълчева. Много обединени са хората виждаме подкрепяте ли ги,заставате ли зад тях и какви са били вашите усилия през годините?

-Казвам се Милена Вълчева кмет на село Вълчитрън от 2015г. По този път ежедневно минават четири училищни автобуса, два автобуса с работещи към област Плевен, към област Ловеч това е единствента връзка с общински център област Плевен. Многократно съм подавала сигнали пътят е републикански,пътя е Н3402.

Какво ви отговарят на сигналите?

На сигналите ни отговарят. Последният е от месец октомври, че пътят е заложен да бъде отремонтиран в програмата на АПИ2324г.

Този период не е отминал, кое ви притеснява?

Еми притеснява ни,защото дупките стават още по- големи, което се затруднява движението и пътната настилка е предпоставка за пътно транспортно произшествие.

Конкретни срокове поставени ли са в който трябва да започне ремонта на пътя?

Миналата седмица е проведен разговор с областно пътно управление. Резултата е, че ще започне отремонтиране през месец април.

Хората знаят ли за тези отговори,наясно ли са? Това първото писмо отговор ли е което получавате или поредно и това ви кара да сте отново на пътя?

-Поредно писмо и заставам зад хората,защото нещата са сложни?

Очевидно за пореден път жителите на село Вълчитрън се чувстват излъгани, тъй като въпреки уверенията на АПИ, че ремонт на пътя предстои, той все още както виждате не е започнал. Трябва да отбележим, че 900 души живеят в селото както вече споменах. Четири ученически автобуса всеки ден превозват ученици по този път, движат се и много превозвачи, които зареждат търговските обекти, а линейките отказват да минават оттук и ползват обиколни маршрути. Искам да уточня, че ние потърсихме за становище АПИ в почивните дни, но точно заради това,че е уикенд нямаме отговор. Надявам се те да реагират и да имаме в рамките на деня и тяхното становище.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене