ЖЕСТОКА ТРАГЕДИЯ! Син на детска учителка е загиналият в челен удар на БМВ и Опел

 

42-годишният Христо Христов  от Кюстендил и 20-годишният син на известната детска учителка от Бобов дол Елена Станчева  – Иван Станчев, загинаха след зверска катастрофа край Дупница във вторник вечер.

Трагедията се разиграла около 21 ч. във вторник на пътя Дупница – Кюстендил в местността Бинека.

Иван се прибирал с БМВ-то към дома си в Бобов дол. До него пътувала 17 –годишната  К. , ученичка в 9-ти клас в ПГ „Христо Ботев “ в миньорския  град.  До бензиностанция „Петрол „в м .Бинека, при неизяснени още обстоятелства,  челно се удрят БМВ-о и „Опел”, шофиран от 42-г. Христо Христов от Кюстендил. От жестокия удар двете коли са изхвърчали на няколко десетки метри от мястото на сблъсъка. Шофьорът на „Опела “ Христо Христов е загинал на място. До него е пътувало непълнолетно 14-г. момиче от кв. „Гиздова махала “ в Дупница. 20- годишният  Иван Станчев е  транспортиран в частната болница в Дупница с политравми и сутринта е починал. Момичетата от двете коли са  получили наранявания, но те не са животозастрашаващи. 17- годишната К. е  със счупена ръка, изпаднала е в шок от преживяното. Тя е сестра на 20-годишния  младеж, който блъсна пешеходец  на улица в Бобов дол и избяга , а след двудневно издирване беше открит и задържан, за което“Струма “ писа.

За жестоката катастрофа в м. Бинека са съобщили на тел. 112 преминаващи по пътя Дупница – Кюстендил. Двата автомобила са смачкани до неузнаваемост, пожарникари са рязали ламарините, за да извадят шофьорите.

При пристигане на пътните полицаи двете момичета са открити извън колите, някак са успели сами да се измъкнат.

Заради катастрофата  пътят за Кюстендил бе затворен за часове, а  пътуващите в двете посоки бяха приносчвани по обходен маршрут през с Дяково.

Телата на двамата загинали са закарани за аутопсия в кюстендилската морга. От полицията са изискали експертизи, за да се докаже при какви пътни обстоятелства са загинали двамата мъже и дали са употребили алкохол или дрога преди да седнат зад волана.

За случаят е уведомена Районна прокуратура в Дупница.

Образувано е досъдебно производство .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене