Д-р Цеков попари екзотичното предложение на Василев: Достойно е за съжаление

Не е важно, че така било в ЕП, защото ЕП е квазипарламентарна наднационална институция, която няма нищо общо с народния суверенитет, пише той

„Екзотиките, които ПП-ДБ предлага във връзка с избора на председател на Парламента – ротация на два месеца между ГЕРБ и ППДБ – са достойни за съжаление.“ Това пише във Facebook д-р Борислав Цеков, юрист, доктор по конституционно право, по повод предложението на „Продължаваме промяната – Демократична България“, направено в парламента от Асен Василев.

„Не е важно, че така било в Европейския парламент (ЕП), защото ЕП е квазипарламентарна наднационална институция, която няма нищо общо с народния суверенитет и националния парламентаризъм. В дебелите книги пише защо е така“, обяснява той.

„Важното е, че няма национален парламент в Европа, който да прилага подобна ротационна екзотика. И това не е никак случайно! Спрете с експериментите! Спрете целенасоченото блокиране на парламентарната република. Волно или неволно обслужвате кремълския интерес от установяване на еднолична авторитарна власт в България“, призовава д-р Борислав Цеков.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене