Дойде време за разпускане на „Беласица“, завръщането на „Царя“ по-важно от зимната селекцията

Дойде време за разпускане на „Беласица“. Последният тренировъчен ден за тази година на футболистите в бяло-червено е днес, след което излизат във ваканция до 6 януари на Богоявление, когато тръбата на Венцеслав Иванов свири сбор за начало на зимната подготовка. Старшията на петричани е готов със списъка с контролни мачове, които държи подопечните му да изиграят до подновяването на първенството във Втора лига. С изключение на увертюрния спаринг срещу аматьорите от „Септември“ /Сим/ на 18 януари останалите съперници в проверките са професионални тимове, срещу които комитите играят в шампионата. На 21.01 е мачът със „Спартак“ /Пл/, на 25.01 с „Миньор“, на 28.01 със „Струмска слава“ и на 01.02 със „Спортист“. Единствено за срещата с шоколадите предстоят допълнителни уточнения, тъй като бе уговорена с предишния щаб на тима от Своге, който наскоро бе поет от легендата на ЦСКА Тодор Янчев, чиято дума трябва да се чуе.

„Момчетата практически не почиваха през юни, сега е време да релаксират няколко седмици. По отношение на селекцията търсим поне 1 играч, който да е местен или поне от региона, да е опитен, креативен и с офанзивен профил. Дори обаче и да не вземем никой нов, за мен далеч по-важно е нещата със стадиона в Петрич да си дойдат на мястото и да се завърнем у дома на „Царя“. Засега няма нови футболисти, заявили желание да си тръгнат, аз също нямам намерение да освобождавам някого от наличния състав“, коментира наставникът В. Иванов, който отрече интерес към тарана Методи Костов, въпреки че похвали качествата му на реализатор. “ На този пост разполагаме с младия Мариян Вангелов, а като централни нападатели могат да игрят още Запро Динев и капитанът Марти Таушанов. По-скоро имаме нужда от футболист, който да може да замести напусналия Айвън Ангелов“, поясни монтанчанинът.

Камерунският опорен полузащитник Куфре Ета е обявил, че няма да се прибира в родината си през паузата и ще посрещне празниците в крайния Югозапад. Оперираният Игор Фелипе вече 17 дни е в болницата, където специалисти провеждат интензивна рехабилитация на счупения му крак и не се знае кога ще бъде изписан. Бранителят Мартин Русков, спряган напоследък за „Славия“, окончателно направи своя избор да остане в „Бела“ поне да края на сезона, а после да размишлява върху офертите от страна на други отбори.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене