Местния печат

печат

В. „Вяра“
Банда роми пребиха четирима горски, гониха ги с моторна резачка, оцеляха по чудо

Банда от 10 разгневени роми погнаха вчера с електрически резачки горските служители Илиян Попов, Георги Митрев, Веселин Даганов и Димитър Павлин. Група роми атакували самоковските горски и с камъни, синджири и въжета и ги помлели от бой. Хората оцелели по чудо. Пристигналите на място полицаи хванали само двама от нападателите, другите успели да избягат. Горските служители потърсили помощ в Спешния център, където им е оказана медицинска помощ.

СВА мори дупничани с отровни гъби, 60-г. Димитър Димитров и 80-г. му майка Велка Черешова се свиват от болки в общинската болница

Търговска верига СВА в Дупница напълни интензивното отделение на общинската болница с натровени от гъби хора. Бум на натровени хора от продаваните на щандовете им култивирани гъби отбелязаха лекарите в Дупница. В токсикологията за два дни бяха спасени четирима пациенти, но двама са в критично състояние. 60-годишният Димитър Димитров и 80-годишната му майка Велка Черешова от Дупница се намират в интензивното отделение в дупнишката болница, след като се натровили от покупката в търговската верига.

Екскметът на Кочериново Костадин Катин влезе в затвора, съпругата му Силвия: Ще обжалваме

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 4 години в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил, Мариана Сиракова. За същия период съдът налага забрана на Катин да заема обществени длъжности.

„Присъдата е излязла на 3 ноември, но ние не сме уведомени. Вчера ни се обади, за да ни съобщи, наш приятел, който беше прочел за решението в сайта на Софийския апелативен съд. Малко след това дойдоха от съдебна полиция”, сподели съпругата на Костадин Катин – Силвия.

ОбС-Благоевград даде зелена светлина на кмета Атанас Камбитов да подпише споразумението за прехвърляне на 61 дка от бившата казарма

Единодушно с 27 гласа „за” общинските съветници дадоха картбланш на кмета Атанас Камбитов да подпише споразумение със Сухопътни войски за терен от бившите казарми. Това стана  на извънредна сесия вчера в Благоевград. След подписване на споразумението следващата стъпка е даване на становище от министъра на отбраната, в което поема ангажимент, след като общината изпълни своите задължения по това споразумение, да реализира процедурата по прехвърляне на собствеността.

Бившият депутат от БСП Емил Костадинов:Очаквам дясно, антисоциално управление, следващо либералната доктрина в политиката

Бившият депутат от БСП Емил Костадинов от Благоевград честити във фейсбук на всички новото правителство. Там той обясни, че очаква дясно, антисоциално управление, следващо либералната доктрина в политиката.

Ето какво написа още Емил Костадинов. ”Без да провокирам, очаквам все по-голяма „умереност” в демокрацията, защото виждам лица, способни да надделеят над „претенциите” на демокрацията!


17-годишната Николинка от Петрич издържа семейството си с просия: Брат ми ме пребива с машата, ако не му дам оборота

17-годишната Николинка от Петрич всеки ден протяга ръка за милостиня на моста, който води до храма „Св. Богородица”. Момичето събира стотинките в картонена кутия и със събранато преживява и помага на семейството си. Николинка има още две по-големи сестри и един брат. „Защото майка ми е в София, а татко ми не се интересува от нас, затова прося”, признава непълнолетната петричанка. Тя казва още, че семейството й живее в прословутата „Шекер махала”.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене