Денят започва със слънце, след обяд отново ще вали

В събота сутринта ще преобладава слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. До вечерта на много места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 11°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.
Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, слаб дъжд и максимална температура 13 градуса.

 

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна и на много места в Стара планина и масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1200 метра – от сняг. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9° – 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Продължителността на деня е 13 ч. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене