В Кюстендил завършиха общинските състезания по защита при бедствия

На територията на област Кюстендил се проведоха общински състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Отборите от община Кюстендил бяха 4 и се състезаваха в базата за логистика на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в село Лозно. В Дупница състезанието се проведе също между 4 отбора от общините Дупница и Сапарева баня.

На първо място в Кюстендил се класира отборът на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с общ резултат 231,5 точки, на второ място се класира отборът на Основно училище „Проф. Марин Дринов“ общ резултат 222 точки. Третото място зае отборът на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с общ резултат 218 точки.

Класирането на отборите състезавали се в Дупница е: Първо място за отбора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Дупница, с общ резултат 200,5 точки, второто място зае отборът на Основно училище „Неофит Рилски“ – Дупница, с общ резултат 194 точки, а на трето място се класира отборът на училище „Паисий Хилендарски“, град Дупница, с общ резултат 190,5 точки.

Класиралите се на първо място отбори в общинските състезания ще продължат с участие в областния кръг, който ще се проведе в Кюстендил през месец май. Ръководител на състезанието беше старши инспектор Антон Станоев от регионалната дирекция, съдия на първи център бе инспектор Мария Николова, а на втори център инспектор Христо Мазнев. Съдия на трети център беше инспектор Илиян Георгиев.

Целта на състезанието е да се проверят знанията и уменията на учениците за действия при пожари, бедствия, аварии и природни катастрофи, да се възпита в тях чувство за взаимопомощ и умение за работа в екип при възникване на кризисни ситуации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене