Директорът на болницата в Благоевград за бебето със счупен крак: Такова чудо не съм виждал

Роднини на бебе на 20 дни с обвинения срещу лекари и сестри в отделението по „Неонатология“ на болницата в Благоевград заради счупен крак на детето. То е прието за лечение от жълтеница, а няколко дни по-късно родителите са уведомени, че е закарано в „Пирогов“ за поставяне на шина заради счупен крак, пише bTV.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев заяви, че тече проверка по случая и все още няма окончателни заключения.

„Момченцето е родено на 11 март и е изписано. На 1 април постъпва в нашата болница с лека жълтеница и лека хрема. Нищо сериозно като състояние. На 5 април колежка установява дясното краче е подуто. Веднага са направени рентгенови снимки и се установява, че има немалка фрактура на дясната бедрена кост“, обясни д-р Митев.

„Това за мен е прецедент, най-здравата кост в човешкото тяло. Трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо. От 35 години работя в родилно отделение и такова чудо досега не е имало. Персоналът не би направил такова нещо. Искам да изясним случая, за да не остават съмнителни неща“, коментира той.

Образувано е досъдебно производство във връзка със сигнала, каза районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. Разпитани са всички служители на лечебното заведение, които са имали контакт с детето и са полагали грижи за него.

На този етап има много неизяснени обстоятелства, посочи районният прокурор и допълни, че към момента не се установява виновно поведение на конкретно лице.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене