Папа Франциск: Сексът е нещо красиво

Папа Франциск похвали добродетелите на секса в документален филм, публикуван в сряда, описвайки го като „едно от красивите неща, които Бог е дал на човешката личност“, предаде Reuters.

86-годишният Франциск направи коментара в продукцията на Disney+ „The Pope Answers“, която заснема среща между него и 10 души в началото на 20-те си години.

Главата на Римокатолическата църква беше разпитан от тях по различни теми, включително правата на ЛГБТ, абортите, порно индустрията, секса, вярата и сексуалното насилие в Католическата църква.

„Сексът е едно от красивите неща, които Бог е дал на човешката личност“, каза той в документалния филм.

„Да изразяваш себе си сексуално е богатство“, посочи папата.

Той заяви, че хомосексуалистите трябва да бъдат приветствани от Католическата църква. „Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е баща. И аз нямам право да изгоня никого от Църквата“, каза той.

Относно аборта Франциск е на мнение, че свещениците трябва да бъдат „милостиви“ към жените, които са прекратили бременност, но каза, че практиката остава неприемлива. „Хубаво е нещата да се наричат ​​с имената им. Едно е да подкрепиш човека, който е направил аборт, а съвсем друго е да оправдаеш постъпката“, допълни той.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене