Отличия от национални конкурси спечели ученичка от НПГ „Димитър Талев“

Отличия от различни национални конкурси, проведени по-рано, получи ученичка от НПГ „Димитър Талев“. Момичето е Анелия Спахиева от 9 Д клас, специалност Компютърна техника и технологии.
Днес директорът на училището – г-жа Мария Георгиева, й връчи наградите, получени от Национален литературен конкурс на тема: „Над тефтерчето на Левски: НАРОДЕ???? (стр. 115)”, организиран от Община Асеновград, ЦПЛР „Васил Левски“ и НЧ „Родолюбие-1873“. Нейното есе бе класирано на ПЪРВО място измежду 72 есета и стихотворения от цяла България.
Анелия се включи и в литературен конкурс, организиран от Община Козлодуй и посветен на 175 години от рождението на Христо Ботев на тема „Защо го понесохме в душите и сърцата си?”. Тук тя се класира на ТРЕТО място.

Нека припомним: през ноември 2022 година след успешна защита на реферат на тема „Хаджидимово – един обикновен град с необикновена история“ Анелия се класира на ВТОРО място и така бе одобрена за Национална стипендия от МОН по Програмата за насърчаване на талантливи ученици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене