Те не само спасяват животи! 300 медици отпуснаха души, вижте коледния купон на лекарите от Благоевград

300 здравни работници от най-голямата болница от Пиринско отбелязаха наближаващите коледни и новогодишни празници със стилно парти. Медиците от 25-те отделения на благоевградската болница се събраха на общо тържество и по традиция вдигнаха заедно наздравици за спорна работа през Новата 2017 година.

Лекари, медицински специалисти, служители от администрацията и помощен персонал забравиха за една нощ тежките служебни задължения и превърнаха тържеството в незабравимо шоу с музикални изпълнения на живо, танци и дълги, кръшни хора. В парад на красотата бяха дамите в бяло, които блеснаха със стилни прически и елегантни тоалети.

Първият поздрав към празнуващите бе от директора на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев, който от името на ръководния екип пожела крепко здраве на всички здравни работници, лично щастие и ползотворна работа през настъпващата година. Към пожеланията се присъедини и главната сестра на болницата Венета Стефанова.

Старт на веселието даде задружният колектив на реанимация със завеждащ д-р Любомир Димитров. Градуса на настроението приповдигнаха хитови песни от българската естрада, избрани от специалиста по анестезиология и спешна медицина д-р Александър Вакашински, а старшата сестра Мария Захариева поздрави медиците с изпълнение на песни на Алла Пугачова. Анестезиологът д-р Борислав Стоянчов и специализантът по урология д-р Атанас Цветков показаха, че са професионалисти не само в работата, но и притежават завидни танцови умения. Началниците на болнични отделения д-р Мариянова, д-р Маринова, д-р Калпазанова, д-р Гайдарска, д-р Карагогов, д-р Узунов, д-р Сивиков и други се веселиха от сърце с колегите си.

Най-активни на дансинга, както и в работата, бяха дамите от спешно отделение начело със старшата сестра Вили Младенова и доайените Оля Секулска, Радка Таскова и Вили Иванова.

На празника присъстваха и ексболничният директор – хирургът д-р Петър Гайдарски, и съдебният лекар д-р Яни Златин, който си пожела заедно с колегите успешна нова година.

Празникът за медиците продължи с много настроение и веселие от сърце.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене