Проверки тресат РУП и горското в Самоков: Директорът на ОДМВР – София-област Мариета Иванова по следите на чувал с марихуана, укрит в полицията в рилския град

Георти Тодоров

По случая се разпитват петима самоковски полицаи начело с шефа Георги Тодоров

Изчезнал чувал с марихуана взриви в скандал полицейското управление в Самоков. Чувалът е бил иззет при обиск в частен дом, но после е укрит в полицейското управление.

Ръководството на местното РУП е обект на спешна проверка. Спецченгета проверяват документи, водят разпити. Заподозрени са полицейски служители в укриване на доказателства. Това съобщиха за вестник „Вяра” достоверни източници от полицейското управление. В момента се проверяват действията на полицейските служители, но до момента официална информация по случая няма.

Чувал марихуана откриха в помещение в полицейското управление в Самоков. Сигналът е подаден в ОДМВР-София и оттам е направена проверка, в която е участвала лично директорът на ОДМВР – София-област Мариета Иванова и заместникът й Димитър Машов, който е от самоковското село Райово. Месец преди това марихуаната е иззета от частен дом в самоковското село Продановци. Най-вероятно се касае за прикриване на случай на извършено престъпление, тъй като няма данни да е образувано дело за произхода на тази дрога. Кой я е оставил в РУП-Самоков и с каква цел? В момента се проверяват действията на полицейските служители.

В случая по неофициални данни са замесени около петима служители на РУП-Самоков. Принципно за всеки е известно, че в едно полицейско управление не може да се случи нищо без знанието на началника, коментират самоковци и добавят, че директорът на РУП-Самоков Георги Тодоров и неговият заместник Филип Благоев, който отговаря за криминалната престъпност, по всяка вероятност са замесени в случая, но засега няма доказателства в тази посока. Филип Благоев от една седмица е в болнични.

Репортер на в. “Вяра“ ще продължи да търси истината. За момента всичко е под прикритие с оглед съпричастността и поради това, че са замесени в случая доста служебни лица.

Потърсихме за коментар по случая директора на РУП-Самоков Георги Тодоров. Той заяви, че ако имаше такова нещо, щеше да има официална информация по въпроса от пресцентъра на полицията и ни насочи да потърсим информация по случая именно от пиарите на полицията.

Снимките:

1 Георги Тодорв

2 Филип Благоев

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене