Пианистът от Благоевград Симеон Гошев пленява зрителите с музиката на Бетовен

Гост-пианистът Симеон Гошев и оркестърът на Камерна опера – Благоевград ще представят симфоничния концерт „Вечер с Лудвиг ван Бетовен“. Ценителите на класическата музика ще имат възможност да чуят творби на гениалния композитор тази вечер от 19.00 часа в зала „П. Яворов“ в Благоевград.

„С голямо вълнение приехме и тази година предизвикателството да представим пред родна публика нашия съгражданин Симеон Гошев, да музицираме с класен пианист, който с всяка година завладява все повече и повече сцени в Европа“, това заяви вчера на пресконференция директорът на Камерна опера – Лина Ангелова.

„За мен винаги е удоволствие да се връщам в родния си град. Вярвам, че концертът ще бъде продължение на това, което започнахме с представянето на „Вечер с Волфганг Амадеус Моцарт“. Надявам се съвместните ни изяви да станат традиция, защото Благоевград има нужда от подобни събития, а това е нашият начин да поднесем един културен подарък на публиката. Сигурен съм, че с програмата, която сме подготвили ще спечелим отново зрителите“, каза гост-пианистът Симеон Гошев, който заедно с директора на Камерна опера отправи официална покана към жителите и гостите на града да присъстват на музикалното събитие.

„Искам да отправя специален апел. Този сезон Камерна опера наблегна на подрастващата аудитория. Затова каня родителите, бабите и дядовците да дойдат заедно с децата и внуците си на концерта. Билетите за деца до 10 г. е безплатен, за пенсионери, ученици и студенти е 10 лв.“, каза още Лина Ангелова.

Оркестърът на Камерна опера – Благоевград ще изпълни и увертюрата „Егмонт“, и знаковата Симфония № 2, D dur, Op. 36 с диригент Маестро Красимир Топалов.

По време на пресконференцията директорът на Камерна опера обяви и предстоящите две премиери за сезона. На 4 май зрителите в Благоевград ще могат да чуят концерт с музиката на Антонио Вивалди, а на 30 май на сцена ще бъде представена оперетата „Царицата на чардаша“.

Симеон Гошев живее и твори във Виена. За настоящия сезон 2022-2023 г. музикантът има богата концертна програма, включително соло концерти в залите на „Музикферайн“ във Виена, Кралския театър във Варшава, „Моцартеум“ в Залцбург и много други. Неговите ярки и вълнуващи интерпретации, особено на произведения на Виенските класици и композитори от XX и XXI век са високо ценени в Европа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене