Първи данни: Коалиция ГЕРБ- СДС е големият победител в изборите в област Благоевград! Смаза останалите политически партии! Петрич и Симитли абсолютни шампиони!

4-има сигурни депутати. С над 4 700 преференции Костадин Стойков от Петрич влиза в парламента, какви са резултатите на останалите кандидати, ще съобщим по-късно

Коалиция ГЕРБ-СДС е големият победител в изборите в област Благоевград. Навсякъде в областта съотношението ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е близо 2:1 . Над 37 000 са дали вота си за ГЕРБ- СДС, сочат данните до момента. Добрата новина за победната коалиция е, че навсякъде се отчита ръст в броя на избирателите в сравнение с миналите избори. В Благоевград за ГЕРБ -СДС са гласували близо 9 000 от избирателите, при около 8000 на предишните. ГЕРБ побеждава опонентите си в Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Банско, при това убедително, с увеличен брой на гласувалите за коалицията. С категорична победа Петрич показа, че   наистина е бастионът на ПП ГЕРБ в област Благоевград.

Резултатът от изборите в южния град- 45, 50% за ГЕРБ срещу 16, 00% за ПП-ДБ, е явното доказателство, че местната структура е най-високо организираната в Пиринско, и че близо 50 % от гласувалите петричани са дали подкрепата си за партията на Бойко Борисов и неговите коалиционни партньори. Над 4700 са преференциите за петричанина Костадин Стойков при гласували за партията близо 8 000 избиратели.

 

За пореден път ГЕРБ Петрич, с лидер кметът на града Димитър Бръчков, печели убедително избори, независимо от напрежението, което цареше вчера в южния град. Похвален е резултатът и за община Гърмен, който се приближава до резултата на Петрич, но ПП- ДБ там са спечелили над 20% от вота. Близо 3600 санданчани са гласували за коалиция ГЕРБ- СДС ,там разликата с ПП-ДБ е около 7 % в полза на  ГЕРБ.

Отличен е резултатът за община Симитли, но не можем все още да посочим точните проценти. Около 31% от избирателите в Благоевград са подкрепили ГЕРБ -СДС срещу 25 % за ПП-ДБ. Тук разликата с опонентите е най-малка, но пък ГЕРБ Благоевград е увеличил резултата си от предходните избори с близо 1000 гласа и за коалицията са гласували близо 9 000 души. Тази сутрин от РИК съобщиха, че при 45% преброени бюлетини за ГЕРБ- СДС са гласували близо 31 % от благоевградчани, срещу 23.55% за ПП-ДБ.  Изборните резултати на ГЕРБ са подобрени  навсякъде в областта. Все още очакваме окончателното преброяване на бюлетините. Знае се със сигурност, че ГЕРБ -СДС в Пиринско  ще има 4-има депутати в 49-ия парламент. В страната все още напрежението за първото място е голямо. В 7.00 часа  при преброени над 70 % от бюлетините ГЕРБ -СДС води над ПП-ДБ с около 1%. Очаквайте точните данни по-късно днес.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене