Две бараки, 2 пчелни кошера и 3 куб.м. дървен материал са изгорели при снощния пожар в Благоевград

106684-pojar-dabravska-01

Две паянтови постройки, 2 бр. пчелни кошера и 3 куб.м. дървен материал са изгорели при снощния пожар на ул. „Дъбравска“ в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

Както Е79news вече писа, снощи около 18:50 часа възникна пожар в двора на голяма жилищна кооперация. Пожарът беше погасен от 2 екипа на РСПБЗН-Благоевград. Единият бе разположен на улица „Дъбравска“, а другият на улица „Бадеми“, която се намира от другата страна на старата къща.

 

Труднодостъпният терен затрудни максимално огнеборците, но за щастие те се справиха с първоначално много големите пламъците и предотвратиха разпространението на огъня към съседните кооперации. Допълнителна трудност за пожарните автомобили се оказаха и натрупаните по улицата дърва за огрев, които затрудниха максимално тяхното преминаване.
3 пожара са гасили огнеборци в Пиринско през изминалото денонощие . С преки материални щети са възникнали 2 пожара. При пожарите няма пострадали граждани.
Единият пожар с материални загуби е този в Благоевград на ул. „Дъбравска“, а вторият е в частен дом в с. Дамяница.  Той е погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. При него е изгоряла 1 кв. м покривна конструкция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене