ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА НПГ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

С медал, плакет, грамоти и много подаръци се отличиха Мария Попова от 12б, клас, специалност „Оперативно счетоводство“ и нейния ръководител г-жа Златка Пейчева на Националното състезание по предприемачество за „Най-добра бизнес идея“ 2023. Мария и нейния отбор очароваха компетентното жури с иновативната си идея за ландшафт робот за рисуване на картини върху тревна площ. Идеята на отбора бе свързана със създаване на изкуство в градината, с което да се пресъздават картини на известни художници, даряващи наслада на околните и на създателя й. Целта на този иновативен робот, разработен с екологични материали и безвредни бои, е да пресъздава изкуството на всяка епоха посредством технологичните възможности на бъдещето.

На първенците от Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея” се признава оценка отличен (6.00) за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“.
Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“ 2023 се състоя в периода 27-29 март. Домакин на състезанието бе Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. Класиралите се от 1 до 24 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието, бяха от 20 града на България /Гоце Делчев, Монтана, Пловдив, Смолян, Бургас, Варна, Видин, София, Благоевград, Сандански, Казанлък, Пазарджик, Якоруда, Тутракан, Кюстендил, Силистра, Петрич, Хасково, Сливен и Русе/. Участниците бяха разпределени в екипи на случаен принцип и всеки отбор носеше името на филм, чието съдържание е променило и вдъхновило световните бизнес лидери и милиони обикновени хора.

По зададения казус „Предприемачеството в изкуството“ участниците генерираха своите бизнес идеи.
Цялостната организация на състезанието се осъществи от главния експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Благоевград, Катедра „Предприемачество“ на Университета за национално и световно стопанство, Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Община Гоце Делчев. В състава на комисията на националното състезание тази година се включиха: представители на катедра „Предприемачество“ към УНСС, Джуниър Ачийвмънт, България; Асоциацията на застрахователните брокери в България, Община Гоце Делчев и представителите на местни организации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене