С 200 дръвчета поставят началото на ученическа гора в Кюстендил

Повече от 100 малки и големи ентусиасти се включиха в организираното почистване на лесопарк „Хисарлъка“. Инициативата бе на членовете на „Клуб за бъдеще“ – Кюстендил и в нея се включиха възпитаници на училищата в града.

Учениците имаха на разположение малко по-малко от час и половина да събират разделно отпадъци. Бяха много ентусиазирани и вдъхновени, креативни и концентрирани в определената цел, а именно – да почистят парка и да сортират събраните отпадъци.

В състезанието за най-голямо количество събран отпадък победители станаха учениците от 9 клас от ПМГ, с класен ръководител Десислава Драганова, на второ място – 8 клас от ПМГ и на трето – отборът от ЕГ. Имаше и щафетна игра за разделно събиране, която спечелиха най-малките участници – четвъртокласници от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Учениците от 6 клас на ПМГ спечелиха специална награда. Останалите участници също получиха комплименти за тяхното участие.

„По-важното за нас е, че виждахме усмивки и удовлетворение на лицата на всички деца. Ако знаете само колко заряд ни дадоха“, споделиха организаторите.

Общото количество събран отпадък е 200 кг, за които от клуба ще осигурят 200 дръвчета, които да поставят началото на ученическата гора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене