Обновяват детската площадка в градската градина на Дупница

Напълно обновена ще бъде детската площадка в едно от любимите за дупничани и гости на града места – Градската градина, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Служители на Общината вече демонтират старите съоръжения, които в годините бяха ремонтирани не веднъж, а и голяма част от тях вече бяха опасни.

„Самият факт, че със затоплянето на времето, районът става много оживен и особено предпочитан за децата, преценихме, че няма смисъл вече да ремонтираме по три пъти и повече през летния сезон съоръженията. Направо ще се закупят нови, като част от тях сме ги вече поръчали и очакваме доставка. Освен нови съоръжения, ще бъде монтирана и нова ударопоглъщаща настилка, а монтажите сме планирали за идния месец. В зависимост от разположението им, ще преценим дали и колко още допълните съоръжения да добавим. В момента знаете, че тече и цялостно преустройство и озеленяване на Градската градина, така че през лятото ще имаме напълно нов облик на това кътче от града. Ще вземем мерки да се преустанови паркирането и на автомобили в зелените площи, защото е недопустимо“, обясни кметът на общината инж.Методи Чимев.

„До 20-ина дни очакваме да бъде доставено и голямото комбинирано съоръжение, което да бъде монтирано в Парк „Рила“, където премахнахме старото корабче. Ако всичко върви по план, до края на април ще е напълно готово и то. В Паркът дейностите по подмяна на компрометираните елементи и участъци е към края, така че да посрещнем спокойно гостите на града и нашите съграждани“, заключи инж.Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене