Анкетират близо 200 домакинства в област Кюстендил

През периода март – юни Националният статистически институт провежда анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“, съобщиха от Териториално статистическо бюро – Югозапад. 182 домакинства на територията на област Кюстендил ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника – въпросник за домакинството и индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Всеки от анкетьорите на отдел „Статистически изследвания – Кюстендил“ при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро – Югозапад към Националния статистически институт.

В област Кюстендил изследването ще се проведе в градовете: Кюстендил, Сапарева баня, Дупница, Бобошево и Бобов дол, както и в селата: Жиленци, Джерман, Пороминово, Горна Гращица, Баланово, Пиперков Чифлик, Ресилово, Крайници, Новоселяне, Коняво, Самораново, Мламолово, Яхиново, Мало село и Ябълково.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене