Потресаваща тенденция: Средно 5-има пациенти дневно, минали през Спешно отделение – Благоевград се настаняват в психиатрия

_thumb

Полудяваме ли? Неврозите се израждат в психични заболявания, лекарите в паника, все повече млади хора влизат в болница с депресии

Средно 5-има пациенти с психични проблеми минават ежедневно през Спешно отделение на МБАЛ Благоевград и се настаняват в психиатрия, потресаващата тенденция, която се задълбочава напоследък бе отчетена днес на сутрешния рапорт в кабинета на директора на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев. Само вчера в психиатрия са настанени 6-има сред, които трима на възраст до 30 години. Статистиката ужаси медиците, които смятат, че може да се говори за масово „полудяване“ на населението. Причините са напрегнатият живот, нелекуваните депресивни състояния и търсене на лекарска помощ единствено и само по време на тежки нервни кризи. Прави впечатление, че възрастта на хората, които се настаняват в психиатрия се снижава.

Все повече млади хора имат нужда от психиатрично лечение. Най-често симптомите са на депресия. Лекарите са категорични, че в основата на „полудяването „сред младите хора са компютрите, мобилните телефони и новият начин на общуване в социалните мрежи. Младите не живеят здравословно, прекарват с часове пред компютрите, влизат в иреален свят, от който не могат да излязат. Преди седмица репортер на Struma.com направи рейд из нощните заведения в Благоевград. Навсякъде младите хора не се забавляваха, не разговаряха помежду си, а всеки бе забол глава в мобилния си и чати. През деня положението е същото, в кафенетата младежите пият кафе с едната ръка, с другата са на мобилния.

Всичко това отключва тежки състояния на обърканост, които завършват в Спешно отделение и психиатрия. Другият проблем е с пациентите, които вече са картотекирани като психично болни. Те се лекуват в отделението, изписват ги, спират с назначеното лечение и отново се връщат в психиатрия. Многократно съобщаваме, че зачестяват самоубийствата по време на депресия или нелекувано тежко психично състояние. Медиците алармират към младите хора – променете начина си на живот, спортувайте, разхождайте се, говорете с приятелите си – прекалената употреба на компютри и мобилни телефони ви убиват и побъркват.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене