Абитуриент от Кюстендил с условна присъда заради канабис

Ученик в 12 – ти клас се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил в държане на високорисково наркотично вещество – растения от рода на конопа, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Младежът ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на обвиняемия.

Неосъжданият към момента ученик се признава за виновен в това, че на в жилищен апартамент, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – растения от рода на конопа, а именно 25 станиолови топчета с общо нето тегло – 11,51 гр., със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 11,2 %, на стойност 69,06 лв., метална кутия, съдържаща растения от вида на конопа, с общо нетно тегло – 8,80 гр., на стойност 52,08 лв. и прозрачен контейнер, съдържащ растения от вида на конопа, с общо тегло 0,06 гр., на стойност 0,36 лв., установено по надлежния ред, всичко с общо брутно тегло – 20,37 гр. на обща стойност – 122,22 лв. – престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.1 от НК.

На обвиняемия се възлага да заплати, в полза на държавния бюджет по сметка на ОД МВР гр. Кюстендил, направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 1705,39 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене