Община Благоевград, НП “Рила“ и Център за личностно и творческо развитие на децата отбелязват Световния ден на водата с богата програма

Община Благоевград ще отбележи утре Световния ден на водата и настъпването на пролетта съвместно с НП „Рила“ и Център за личностно и творческо развитие на децата. Инициативата ще стартира в 10.30 часа в градско парково пространство до сградата на Дирекция „Национален парк Рила“, където са предвидени празнична програма, състезания и викторина за водата. В поредицата занимания ще вземат участие и деца от детска градина „Детелини“ в Благоевград.

Световният ден на водата ежегодно се отбелязва от ООН от 1993 г., с фокус върху значението на сладководните води. Инициативата се координира от механизма на ООН за достъп до вода, който представлява структура, управлявана от един или повече членове и партньори, с определен мандат.

Световният ден на водата насочва вниманието върху грижата за опазването на водата и устойчивото управление на този жизнено важен ресурс. Основен акцент на Световния ден на водата е да се подпомогне постигането на цел 6 за устойчиво развитие на ООН: чиста вода и санитарно-хигиенни условия за всички до 2030 г.

През 2023 г. темата на Световния ден на водата е „Ускоряване на промяната: партньорство и сътрудничество“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене