Д-р Милен Врабевски бе специален гост в ОУ „Христо Ботев“, с. Долно Дряново

🔴Д-р Милен Врабевски бе специален гост в Обединено училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново, а поканата за гостуването му бе отправена от ръководството на училището като част от инициативата „Успешни за България хора, които са пример, от който да се учим.“
🟡Д-р Врабевски и екипът на Фондация Българска Памет имаха възможност да разгледат обновената материална база на училището, да се срещнат с ръководството и да обсъдят бъдещи съвместни проекти и инициативи.
📍По желание на учениците д-р Врабевски изнесе и вдъхновяваща лекция на тема „Пътят към успеха“, по време на която ги запозна в детайли с дейността на своята научноизследователска компания Комак Медикал, частният му образователен комплекс „Цар Симеон Велики“ и основните приоритети, по които работи учредената от него Фондация Българска Памет, а именно битката с демографската криза, реинтеграция на българската диаспора, кариерно развитие на младите хора в България и опазване на културно-историческото ни наследство.
🟡Д-р Врабевски посъветва младите хора да не губят времето си, а да инвестират в образованието.
„Натрупването на знания води до качествени промени по посока развитие на личността и иновациите, затова работете върху собственото си умствено израстване. Търсете по нещо ново, което да научавате всеки ден, и го употребявайте в полза на хората около вас. Това ще ви помогне да израствате всеки ден, ще разберете, че има смисъл и ще получите духовно удовлетворение“, сподели д-р Врабевски пред младежите и допълни, че животът не е състезание, а степен на полезност.
След края на лекцията учениците проведоха с него интересна и ползотворна дискусия, в която обсъдиха истинското значение на думата „богатство“, както и цялостната му родолюбива дейност през годините.
🟡Програмата на д-р Врабесвки в региона продължи и със среща с директори и учетели от Югозападна България, която се проведе в гр. Гоце Делчев.
🟡На срещата присъстваха над 120 души, представители на всички училища и детски градини от региона.
„Всички присъстващи на тази среща днес дойдохме водени от чувството си на благодарност към един велик българин, който от 15 години се опитва чрез инвестициите си в региона, да го направи едно по-добро място за живеене. Сигурни сме, че нито един политик не би могъл да напълни така тази зала, както го направи д-р Врабевски“, сподели пред присъстващите г-н Манчо Джуркин, директор на СУ Йордан Йовков, с. Рибново.
Срещата завърши с коктейл за присъстващите, организиран от д-р Врабевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене