Академик Благоевград победи Марек след тайбрек в контрола

more_2_b

Волейболният отбор на Академик Благоевград победи като домакин Марек Юнион-Ивкони с 3:2  гейма в контролна среща, играна в залата на ЮЗУ.

Въпреки, че бе приятелски мач, двубоят се радваше на голям интерес от страна на феновете, като в залата имаше около 100 зрители.

Макар че вече са с друг състав гостите от Дупница в последните две години са шампиони от Държавното първенство за юноши старша възраст, докато отборът на Академик Благоевград е нов, а контролата бе първа от началото на подготовката.

Академик Благоевград ще започне от най-ниското ниво в родния волейбол – А Национална волейболна група.

Мачовете са през ноември.

Треньорите Николай Алексов и Васил Тасков са амбицирани обаче още този сезон да вкарат отбора в по-горна група.

Те имат подкрепата на доц. д-р Стоян Иванов – декан на факултет „Обществено здраве и спорт“, а както е известно отборът е под шапката на Университетски спортен клуб Академик.

„ Ще опитаме още този сезон отборът да се класира в по-горна група, в която участват и други университетски отбори. След ханбала и баскетбола, където имаме големи успехи, сега насочваме вниманието към развитието на волейбола в Благоевград. За жалост нещата в ханбала не стоят добре в момента, тъй като отборът записа четири загуби от началото на сезона в мъжката „А група. Няма да оставим обаче разочарованието да надделее. Тази година честваме 50-години организиран ханбал в Благоевград,. Точно на кръглата годишнина няма да се предаваме, а ще продължим да се борим“, каза доц. Стоян Иванов.

В събота залата на ЮЗУ приема официални срещи в ханбалното и баскетболното първенство.

Първо, в 15:00 часа Интер-Академик излиза срещу Осъм (Ловеч), а от 18:00 часа баскетболният Академик Благоевград се изправя срещу втория отбор на Рилски спортист в мач от втория кръг на мъжката А група.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене