А читателите Ви призовавам да бъдат будни и да не се примиряват с нередностите, а да надигат глас, когато срещат такива!

Ексклузивно! Станислав Богдански ИТН – Благоевград: Аз вярвам, че партията ще се представи успешно на предстоящите парламентарни избори и ще бъдем част от следващия парламент.

Господин Богдански, простете ми за директният въпрос,  но Ви питам едно към едно – какво е състоянието на партия ИТН в област Благоевград и готови ли сте за изборите?

Партия ИТН е била и е в кондиция във всеки един момент и в готовност да се яви на избори. Да, възможно е някъде по места да не разполагаме със силни структури с каквито системните партии разполагат, но нашата сила е другаде. А именно в нашите идеи, безспорен морал и ценности. Още от създаването на партия ИТН условията за създавсне на структури бе пълна липса на зависимости от бизнес кръгове и частни интереси. Затова нямам притеснения и вярвам, че хората ще припознаят нас като партия, която ще защитава обществения интерес по места, дори там, където не е изградена силна и многобройна структура.

От всички участници в изборната надпревара на Вас може би е най-трудно положението предвид факта, че всеки един глас ще Ви е нужен, за да може да бъдете част от следващият парламент. Ще се осмелите ли да направите прогноза и да споделите какви са очакванията Ви за резултатите на изборите?

Аз вярвам, че партията ще се представи успешно на предстоящите парламентарни избори и ще бъдем част от следващия парламент. Вярвам, че българите най-сетне ще разберат, че ИТН е сборище от хора, които милеят за България, работят абсолютно безвъзмездно и без никакви очаквания и искания за лично облагодетелстване! Партията създадохме с мечти за една по-добра и справедлива България! За бъдеще, което дава сигурност и желание на всички млади хора да останат и да намират препитание тук на родна земя!

Освен кандидат народен представител, Вие сте и деен фактор за събиране на подписи за референдум организиран от ИТН за това България да бъде президентска република. Сподете ни моля Вашите впечатления от срещите Ви с хората и с какви проблеми най-често Ви ангажират в кампанията?

За съжаление наистина хората са обезверени, уморени и апатични към нас политиците! Което е разбираемо след толкова подред кампании и избори за парламент. Масовите проблеми сред хората са техните виждания за липса на перспектива в личен, а и в политически план. Разбира се, растящите цени също са проблем за всички нас. И с право българите се чувстват така. Затова ние, с нашата инициатива за свикване на реферемдум, свикване на ВНС, имаме за цел промяна формата на управление на нашата държава. Което ще доведе до стабилност, устойчивост на държавния апарат при кризи и ще даде възможност на държавата да решава проблеми от всякакво естество в средносточен и дългосрочен план, а не да се управлява  на парче, както се случва в много области от обществения живот!

Вие сте млад политик и може да се каже политически необременен в личен план. Кое Ви подтикна да влезете в политиката и защо избрахте именно ИТН?

Аз вярвам на Слави Трифонов, вярвам, че той инициира създаването на политическия проект ИТН с чисти помисли и в израз на своите мечти, в израз на мечтите на всички нас! Отново казвам, партията е основана върху безспорен морал и върху нашите ценности. Това именно ни дава сила дори в трудни моменти да стоим гордо и уверени в нашия успех. Аз, дори да не съм бил член на друга партия, винаги съм бил ангажиран с политическия живот в държавата. Още от 2012 г. съм участвал в множество протести. Участвал съм в почти всички стачни действия, по време на които сме затваряли главен път Е79. Участвал съм в почти всеки един протест на площада в Благоевград. Бях и на всеки от големите протести в София през 2020 г. Ще напомня и предложението на Бойко Борисов тогава за изход от кризата, а именно свикване на ВНС! Никога не съм стоял безучастен, но осъзнах, че с протестни действия трудно се постига желаната промяна. Необходимо е младите хора да се включим в битката  чрез членуване в партии и участие в избори!

В личен план кои са проблемите, каузите, с които ще се ангажирате ако станете част от следващият парламент?

На първо място в краткосрочен план трябва да се справим с ръста на цените. Трябва да бъде дефинирана категория от енергийно бедни хора, които да бъдат подпомагани в по-голяма степен, а не помощта да е еднаква и за богати, и за бедни, както е и до сега. Нещо, което нашите експерти предлагаха отдавна, но чак сега другите политически сили осъзнаха като необходимо. Но сега хората имат проблеми с това да си осигурят елементарните нужди. Затова трябва спешно да се картографират ресурсите на страната, да се изградят необходимите производства с цел справяне с растящите цени! Веднага давам пример с цената на зеленчуците, която расте и следствие повишаване цените за енергия, необходима за отопление на оранжериите. До Благоевград е създадена модерна и голяма оражнжерия, отопляваща се с минерална вода, което прави производството неподвластно на инфлацията при енергийните ресурси. Какво пречи такива оранжерии да се изградят навсякъде, където минералната вода е подходяща като физически характеристики за това. Евростат посочи преди дни данни, че яйцата в България са с една от най-високите цени в Европа. Тоест ние приоритетно трябва да подпомогнем птицефермите по отношение енергийната им ефективност с цел намаляване производствените разходи. Разбира се и регулаторните органи следва да свършат своята работа и да озаптят спекулантите! Демографските проблеми, проблемите в образованието и здравеопазването също са стратегически за развитието на държавата и такива, по които имаме разработена стратегия за реформи!

Вашата партия от първа политическа сила стигна до там да не успее да влезе в парламента съдейки по миналите избори. Защо според Вас се стигна до това положение?

Партията ни не получи достатъчна подкрепа за реализиране на мандата в парламента, в който бяхме първа политическа сила. Това хората не ни простиха и затова ни наказаха. Но вярвам, че постепенно започват да осъзнават, че постъпихме така единствено с оглед непреклонноста пред това да защитаваме нашите принципи и идеите, в които вярваме, и които за нас са в интерес на народа, на българите, където и да се намират те. Вярвам, че народът най-сетне ще разбере, че си държим на думата и не сме се впуснали в политиката, за да забогатяваме, а заради мечтите си!

Благодаря Ви, че приехте да дадете интервю пред многобройната ни аудитория. Моля за Вашето послание към читателите на Топ Преса.

Аз също Ви благодаря! Желая Ви да имате сила и да бъдете и занапред все така неуморни в стремежа си да осветлявате проблемите в нашия регион и да показвате истината! А читателите Ви призовавам да бъдат будни и да не се примиряват с нередностите, а да надигат глас, когато срещат такива! И да търсят Вас медиите за посочване на проблемите!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене