Ексклузивно! Георги Самандов, „Български възход“: До тук с компромисите по отношение на Северна Македония!

„Поведението на правителството в Северна Македония отдавна не е лицемерно, а нагло. Системният тормоз над нашите сънародници, с българско самосъзнание и атаките над нашите културни центрове, биват поставени удобно от властите в Скопие в графа „криминални прояви“, заяви заместник-председателят на партия “Български възход” и водач на листата в Благоевград инж. Георги Самандов при срещи с граждани и симпатизанти в общините Гоце Делчев и Банско. Нападенията над наши сънародници, вандалските прояви над културните ни центрове и опитите за тяхното затваряне бяха сред основните теми, които гражданите повдигнаха. Самандов подчерта, че в годините България е била твърде отстъпчива, което е насърчило македонските държавници да продължат все по-агресивно да водят системна политика на омраза и отрицание. „По същество нито една партия в Северна Македония не гледа приятелски към България. Докато опозицията показва явна омраза към България, то управляващите лицемерно лъжат ЕС, а всъщност чрез бездействието си насърчават тероризирането над сънародниците ни, живеещи там. Тоест явно или прикрито всички политически партии в Северна Македония водят антибългарска политика.“, предупреди вторият в генералската партия. Той настоя България да изпозва всички лостове за натиск, в ключително и вето при преговорите за членство в ЕС.

По време на среща в град Банско Георги Самандов отговори на въпроси свързани с развитието на региона и приоритетите на партията. „Искам в нашата област да осигурим добра среда за развитие, инвестиции и нови работни места” сподели Саманов. Той подчерта, че партия „Български възход“, с номер 15 в бюлетината, е единствената, която в миналия парламент настояваше домакинствата да бъдат подпомогнати за да се справят с високите цени. “Държавата само за миналата година е дала над 10 млрд. лв. на големите компании за да си покрият разходите за ток. В същото време обаче тези компании необосновано продължават всеки месец да вдигат цените на продуктите. Гражданите веднъж през бюджета плащат сметките на компаниите и втори път им осигуряват големи печалби защото цените всеки месец растат.“, заяви Самандов. И обяви, че „Български възход“ е разработил мерки, според които част от тези пари трябва да бъдат разпределени директно на домакинствата. „Това е справедливия начин, но в предишния парламент останахме нечути защото всички останали се занимаваха с всичко друго, но не и с проблемите на хората. Малкият и среден бизнес също не получи необходимата подкрепа и това трябва да се промени.“ каза заместникът на ген. Стефан Янев.

Той добави, че по негово предложение бе приета промяна в Закона за енергетиката, с която хората вече ще могат в реално време да следят колко ток харчи едно домакинство. „Нашата основна задача е да помогнем на хората да се справят с инфлацията и да им върнем чувството за сигурност. На няколко стотин километра от нас се води война, а броя на нелегалните имигранти непрекъснато расте. Опасностите са много и е крайно време всички да работим за страната си.“ призова водачът на листата на партия „Български възход“ в Благоевград.

Георги Самандов е син на генерал-лейтенант Атанас Самандов, който до 2014 г. е бил командващ на Съвместното командване на силите на Българската армия. Награден е с орден „За военна заслуга“ първа степен за значимия му принос за развитието на Българската армия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене