Избраха новата “Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 СНИМКИ

Носителка на короната и символ на града стана Моника Ивайлова Йорданова, първа подгласничка е Мирела Николаева Славова, втора подгласничка e Диана Борисова Георгиева.

„Девойка на публиката“ е Радина Антова Петрова, която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха артистите Игор и Иван, а за празничното настроение се погрижиха група „СкандаУ“, Трио „Фида“ към Хор „Нуша“ и „Чинари Drums” .

Спектакълът се проведе на открита сцена на площад „Велбъжд“ гр. Кюстендил, беше излъчван онлайн в YouTube канала на „Отдел култура и духовно развитие“, в социалните мрежи и ТВ Запад.

Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „Велбъжд“ където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. По традиция новоизбраните Девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“.

Празникът ще продължи на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ от 14:00 часа, където по стар обичай Девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските изпълнители Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов. в.Струма

Коментар с Facebook

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене