НИКИ МАРИНОВ С ПОРЕДНА УСПЕШНА ИЗЛОЖБА В СОФИЯ

Неврокопският художник Николай Маринов показва новите си творби в изложбата „Сънят на Орфей”. Тя беше открита в Центъра по себепознание „Орфей” в София. Специална кошница с цветя му изпрати кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Собственичката на Центъра арх.Милена Павлова посрещна гостите с „Добре дошли” и им представи дейностите, които се организират на това елегантно духовно място – поетични вечери, семинари, обучения, майсторски класове, концерти, изложби. „За нашия екип е чест, че именно ние имаме възможността на представим новите картини на Николай Маринов”, заяви Павлова.
Изложбата откри журналистката и пиар консултант Цветелина Узунова, по чиято идея се организира събитието. „Колкото и различни да са търсенията му във всяка една изложба, винаги в неговите творби виждаме онази крехка, елегантна, аристократична линия, която никога няма да сбъркаме с нечий друг почерк. Затова и картините му са разпознаваеми и привличащи. Навремето една екзотична мургава дама с пророчески способности му беше казала- та ти си син на Орфей. Така че, ако сте се питали как така Николай Маринов може да ни разкаже с творбите си какво сънува Орфей, то е защото имат кръвна връзка и най-вече защото талантът му може да си го позволи.”, каза в приветствието си Узунова.

С топли думи към автора се обърна и Анна Боянова- издателка на неговите стихосбирки. „Ники умее да ни вербува за своята чувствителност и за своите магични цветове. Той ни дава възможност не само да опознаем душата му, но и да се потопим в еволюцията на един творец, защото той непрекъснато се развива. Словото му също толкова задъхано и експресивно, както и картините му. Той е майстор не само на четката, но и на изисканото слово”, каза Боянова.
„Аз съм като дете, което си играе с цветовете, но знам, че някъде в мен има една искра, която да заразява всички. Ако вие не сте тук, аз няма да съм това, което съм. Затова благодаря На Бог, на предците, на майка ми и баща ми, на всички вас и на попътния вятър. От избите на Мелник, през неврокопските кладенци, през арфата на тревите, до Ню Йорк и обратно, в тясна връзка с царството на Орфей и неговите мистерии- това са моите пътеки”, каза Николай Маринов.
Изложбата ще е отворена до 19 април в Центъра по себепознание „Орфей” в София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене