Бахамата и жена му остават в ареста, а синът им – вкъщи

Дупничанинът Васил Петров – Бахамата, на 47 г., и съпругата му Лидия, на 41 г., остават в ареста, реши на втора инстанция Окръжният съд в Благоевград. Синът им Димитър, на 21 г., пък остава под „домашен арест“.

Цялото семейство на Бахамата са обвинени за измама. Според прокуратурата от 1 юни 2022 г. до 20 февруари 2023 г. на територията на София, с. Марикостиново, общ. Петрич, Дупница и Сандански, тримата са извършили четири отделни деяния с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800 лв.

Днес магистратите разгледаха съдебно- медицинските експертизи, които бяха назначени и на тримата заради здравословните им проблеми. Според вещите лица престоят в ареста не би застрашил здравето на двамата съпрузи. Бахамата може да ползва специален апарат в ареста, защото страда от сънна апнея. Заключението на психиатъра, прегледал сина Димитър е, че има опасност от влошаване на здравето му, ако бъде зад решетките, затова той остава под домашен арест.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене