Благоевград със свой евродепутат

100568-andrei-novakov

Благоевград изпраща свой представител в Брюксел до дни. Експертът „Връзки с обществеността“ на общината Андрей Новаков влиза в Европейския парламент. Младежкият лидер на ГЕРБ в Пиринско трябва да заеме мястото на Томислав Дончев, за който се очаква да стане част от новото българско правителство.

В момента бъдещият евродепутат е на стаж в Държавния департамент на Съединените американски щати по програма за млади лидери от цял свят. Той е заместник-председателят на Европейските демократи студенти, студентската организация на Европейската народна партия, представляваща повече от 1,6 милиона студенти и областен координатор на младежката структура на ПП ГЕРБ в Пиринско. Андрей Новаков е и член на НИС на МГЕРБ.

По време на изборите за български представители в Европейския парламент Новаков беше под номер 7 в листата с кандидат-депутати от ГЕРБ. Тогава малко не достигна на младежкия лидер да отпътува за Брюксел. Днес обаче, възможността това да се случи е реална, ако Томислав Дончев заеме позиция в новото правителство. Самият Томислав Дончев коментира тази сутрин, че вероятността България да има работещо правителство с мандата на ГЕРБ вече е голяма. След седемчасови преговори късно снощи е достигнато съгласие около текста на програмната декларация и новото българско правителство най-вероятно ще бъде подкрепено от 4 партии в парламента. Очаква се Томислав Дончев отново да отговаря за еврофондовете в правителството, което автоматично изпраща Андрей Новаков в европарламента.

26-годишният Андрей Новаков е юрист по образование, от месец декември 2011-та година е експерт „Връзки с обществеността” в община Благоевград и се грижи за медийния облик на администрацията. Автор е на редица статии и публикации на политическа тематика в различни международни издания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене