Националният отбор по борба за жени пристигна на лагер в Благоевград, кметът Илко Стоянов им подари българското знаме с пожелание да спечелят златните медали на Европейското първенство в Загреб

Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, селекционера Петър Касабов и националните ни състезателки Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева.

По време на неофициалната среща бяха обсъдени, както успехите на отбора, така й трудностите, които федерацията изпитва. Кметът отбеляза, че Община Благоевград прави всичко възможно базите да се подновяват, за да привлича подрастващото поколение към спорта.

„Тренировките в Благоевград са най-важни в момента за нас, работим сериозно, за да влезем във форма и да изчистим всички грешки преди Европейското първенство, тъй като там ни очакват сериозни съперници в лицето на Украйна“, каза треньорът Петър Касабов.

Кметът изпрати състезателките с трибагреник и пожелание да печелят само златни медали, а в Загреб да развеят гордо българското знаме.

Христо Маринов отвърна на жеста, връчвайки на градоначалника луксозно издание на алманаха „Властелините на тепиха“, под който всички сложиха автографите си.

Националният отбор по борба за жени вчера започна заключителна подготовка в зала „Орфей“ в Благоевград преди Европейското първенство, което ще се проведе от 19 до 22 април 2023 г. в Загреб, Хърватия.

Мими Христова /65 кг/, Миглена Селишка /50 кг/ и София Георгиева /72 кг/ имат спечелени квоти и ще ни представят в Хърватия.

В тима са още Тайбе Юсеин, Яна Димитрова, Виктория Бойкова, Гергана Стоянова, Даниела Бръснарова и помощник-треньорът Стоян Петров.

Припомняме, че зала „Орфей“ в парк „Македония“ е предмет на сериозен спор между ДНСК и Община Благоевград, а това може да стане причина стотици деца да останат без тренировъчна база.

Община Благоевград за поредна година приема на лагер националния отбор при най-добри условия!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене