Ексклузивно от ГКПП-Илинден! Хванаха камион натъпкан с наркотици по резервоарите

 

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване за контрабанда

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, пр.1 НК – контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Около 15,00 ч. на 14.03.2023 г., на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил, м. „МАН“, с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия, съобщават от държавното обвинение.

Гранични и митнически служители извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че същите са 37 на брой, от които 36  пакета с бруто тегло 45,903 кг съдържат канабис и 1 пакет с бруто тегло 2,508 кг с хашиш.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 000 лева.

Днес, 15.03.2023 г., водачът на МПС – 46-годишният А.К., е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. Понастоящем с постановление на Окръжна прокуратура – Благоевград той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него./infomreja.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене