Дупничанка е №1 в женския баскетбол

Дупничанката Теодора Динева изненадващо изпревари мегазвездата на родния баскетбол Александър Везенков в гласуването за любимец на феновете на традиционните годишни награди на БФБаскетбол. Топ реализаторката на шампионките и носителки на купата „Берое“ отвя конкуренцията и в най-оспорваната категория за най-добра баскетболистка, играеща у нас, за 2022 г. Тя спечели престижния приз с 24 процента от вота, а номинации получиха още 9 състезателки. Т. Динева влезе в историята миналия месец с четвъртата купа на България в кариерата си с тима на заралийки, постижение, което не се отдавало на друг наш клуб.

„Доста съм изненадана, че победих Везенков в анкетата на феновете. Благодаря на всички, които са гласували. Все пак съм жена и може би имам повече почитатели и по-хубави снимки в социалните мрежи“, пошегува се след награждаването 27-годишната баскетболистка.

Лидерът на гръцкия гранд „Олимпиакос“ с бобошевски корени за пореден път бе избран за най-добър баскетболист на страната със 100 процента от вота. Той стана и Спортист №1 на България за отминалата година, което се случва в спорта с оранжевата топка едва за втори път в 65-те издания на анкетата след признанието за легендата Ваня Войнова през далечната 1958 г. При дамите класацията оглави отново Борислава Христова.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене