Преподаватели-художници от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха творбите си в Арт салона на Радио Благоевград

Изложба на преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита в Арт салона на Радио Благоевград. Експозицията включва 26 творби на 13 автори.
Арт събитието бе открито от ръководителя на катедрата проф. д-р Емил Куков и от директора на Радио Благоевград Рина Далева.

Проф. Куков отбеляза, че това е поредната изложба на катедра „Изобразително изкуство“ и подчерта, че тя е посветена на 50-годинишнината от създаването на Радио Благоевград и на 230-годишнината от рождението на патрона на Югозападния университет – Неофит Рилски.
Рина Далева приветства с „добре дошли“ присъстващите и отбеляза, че това е поредна съвместна инициатива между Радио Благоевград и Югозападния университет „Неофит Рилски“. Директорът на радиото изрази надежда, че доброто сътрудничеството между двете институции ще продължи и през следващите 50 години.

Поздрав към преподавателите и гостите отправи и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н. Васил Марков. Той им пожела здраве, щастие и творчески успехи.
Експозицията, представена в Арт салона на Радио Благоевград, включва творби от различни жанрове – живопис, графика, пластика и др.

Автори на произведенията, носещи духа на пролетта със своите цветове и композиции, са проф. Емил Куков, проф. Георги Драчев, проф. д-р Ралица Игнатова, доц. д-р Диана Захариева, доц. д-р Анна Покровнишка, доц. Христо Шапкаров, гл. ас. д-р Милка Александрова, гл. ас. д-р Росица Рангелова, гл. ас. д-р Татяна Христова, гл. ас. д-р Огнян Георгиев, ас. д-р Боян Блажев, ас. Йордан Йорданов и докторант Румен Дешев.

Изложбата на преподавателите от катедра „Изобразително изкуство“ може да бъде видяна в Арт салона на Радио Благоевград до 18 април 2023 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене