Парк „Македония“ се превърна в арена на майсторско шофиране! Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри дамско рали „На високи токчета“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри тазгодишното дамско рали „На високи токчета“, организирано със съдействието на Община Благоевград и СК „Диамо“ в парк „Македония“.
„За мен е чест и искам да поздравя всички участнички, да им благодаря, че са тук. Щастлив съм, че продължаваме традицията и вярвам, че дамите ще покажат не само добро и бързо шофиране, но и високо спортно майсторство,“, каза при откриването кметът Илко Стоянов.
Минути преди старта на състезанието той влезе в ролята на навигатор, в демонстрационната обиколка, а зад волана беше пилотът от СК „Диамо“ Георги Стоянов.

11-те отбора заредиха публиката с много адреналин, с атрактивното си автошоу , в което демонстрираха умения в управлението и точност в изпълнението на елементите от трите кръга на състезанието. Участничките бяха предизвикани да се качат на високи токчета и да покажат прецизно шофиране с паркиране – преден и заден гараж, както и слалом между конуси.
На финала Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград, Диана Стоянова и Георги Стоянов от благоевградския СК „Диамо“, както и представител на „Пежо“, един от спонсорите на ралито, наградиха победителките във всички категории.

Класирането е както следва:
В клас „МАКСИ“ над 1600 куб.см
1-во място – Недялка Христова с навигатор Мирослава Миленкова, от благоевградския клуб „Диамо“
2-ро място – Ралица Иванова с навигатор Габриела Нейкова
3-то място – Габриела Банева с навигатор Емилия Йорданова
В клас „МИНИ“ до 1600 куб.см
1-во място – Констанца Томова с навигатор Моника Илиева
2-ро място – Весела Георгиева с навигатор Снежина Миланова
3-то място – Йона Иванова с навигатор Ивета Пламенова
В клас „ПРО“ има само един екип, това са- Симона Грънчарска с навигатор Мария Коларова от Благоевград
Плакет получи и отряда на „Българските спасители“, които се грижат за безопасността на зрители и състезатели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене