Блъснатото на Е-79 момиче живеело в барака насред полето

бърза помощ

21-годишната Николина Ангелова пасяла овце и кози

Блъснатата на главен път Е-79 21-годишна Николина Ангелова е живеела заедно със семейството си в барака в полето, сподели нейната майка Роска пред в. „Струма“.

Николина била пометена от „Фолксваген Поло“ на обходното трасе Сандански – Кулата, до местността Скалата. Возилото, управлявано от 27-годишният санданчанин Спас Стойчев се е движело в посока Петрич-Сандански и при разминаване с ТИР ударил момичето, което изскочило на пътното платно внезапно зад ТИР-а. Шофьорът на фолксвагена веднага отбил и спрял. Той се обадил на 112 и на място пристигнала линейка от Спешен център – Сандански и полиция. Раненото момиче е транспортирано в санданската болница, , след направените изследвания е закарано в благоевградската болница с фрактура на тазобедрената става. Взета е проба за алкохол на шофьора, която е отрицателна.

Като причина за нелепия инцидент се коментира, че шофьорът е карал с несъобразена скорост, спрямо пътните условия. На мястото по-късно пристигнаха и следователи.

След катастрофата, Спас Стойчев е отведен в РПУ -Сандански за изясняване на инцидента. Образувано е досъдебно производство. На мястото на инцидента бе и майката на Николина – Роска. „Ние сме от санданското село Дамяница, но сега живеем в местността Скалата. Занимаваме се с животновъдство, пасем стада овце и кози. Бях изпратила дъщеря ми в Дамяница. За по-пряко се пресича пътят, след това се минава през оранжериите на полето. На връщане, като е тръгнала да пресича, я блъска колата“, разказва Роска. Майката не успя да каже дъщеря й на колко години е. Тя сподели, че има 7 деца, всичките живеят в бараката.

Близки на шофьора, блъснал Николина, коментираха, че докато полицаите мерили спирачния път, от баирите надничали братята и сестрите на раненото момиче, но не отишли на мястото на инцидента. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене