Съветниците в Петрич разрешиха на концесионерите Т. Осиковски и Пл. Трифонов да прокарат минерална вода до спортния комплекс в Марикостиново

Петричките общински съветници дадоха картбланш за обособяване на трасе на външен водопровод за минерална вода до спортен комплекс за професионален и масов спорт в село Марикостиново. Предложението за одобрение на ПУП-ПП на зам. кмета Минка Салагьорова бе гласувано на общинската сесия в четвъртък. Успоредно с това съветниците одобриха и предложението на кмета Димитър Бръчков да бъде издадено разрешително за водовземане на минерални води от находище „Марикостиново“ на спортен комплекс „Астар” ДЗЗД. Параметрите за ползване на минерална вода са 4340 куб.м годишен обем на черпене, или средноденонощен дебит до 2 л/сек са съгласувани с Басейнова дирекция – Благоевград.

Договорът за 35-годишна концесия между Община Петрич и Спортен комплекс „Астар” ДЗЗД, представляван от Теодор Осиковски и Пламен Трифонов, бе сключен на 4.12.2020 г. след одобрение на ОбС. Съгласно договора концесионерът трябва да изгради модерен спортен комплекс за професионален и масов спорт върху площ от 25 000 кв.м, в който да има футболно игрище с 600 места, лекоатлетически писти, полигон за хвърляния на диск, гюле, копие, чук, басейни, сграда за силова подготовка, възстановителен център с фитнес, сауна, спортно общежитие – хотел със 70 стаи и ресторант, и т.н., като обещаната  инвестиция е 25 млн.лв.

Концесионерът ще управлява комплекса и предлага спортни услуги на населението на Петрич, като може да отдава под наем отделни части от обекта, с изключение на футболното игрище, лекоатлетическите писти и полигона за хвърляния.

Петричките общински съветници одобриха и изготвянето на проект ПУП-ПРЗ за УПИ за поземлен имот от 840 кв.м в местността Хано в с. Марикостиново, който ще бъде присъединен към хотела на бизнесмена Симеон Мантарлиев с цел разширяване на комплекса.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене