Пуснаха под парична гаранция от 5 000 лв. полицайката Симона Лулеова от с. Баня

Окръжен съд – Благоевград измени мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Парична гаранция“ в размер на 5 000 лв., по отношение на полицайката Симона Лулеова от с. Баня, която е обвиняема за държане на високорисково наркотично вещество.

Съдът счете, че и към настоящия момент не се оборва обоснованото предположение за участието на обвиняемата в инкриминираните деяния, за които й е повдигнато обвинение, но че реалната опасност да извърши престъпление, не е със същия интензитет, както при вземането на първоначалната мярка за неотклонение. Освен това влошеното й здравословно състояние, както и задължението й за гледане на непълнолетно дете, изискват промяна в наложената мярка, а именно най-адекватна такава се явява „гаранция в пари“ в размер на 5 000 лв.

Обвиняемата ще бъде освободена от следствения арест след внасянето на гаранцията в пълен размер.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Както съобщихме, по време на специализирана полицейска операция, проведена в края на януари, в района на гр. Разлог е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 25-годишната Симона, която от 2 г. е полицай в Седмо РУ – София. В багажника на автомобила под резервната гума полицаите открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана с тегло около 478 грама. /struma bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене