Медалите за скиорите на Банско продължават да се трупат

Състезателите на клуб „АлПиринСки“ доминираха в ежегодното състезание по ски алпинизъм за купа „Сърнена Гора“. Тази година надпреварата се проведе в местността Белмекен в класическата дисциплина „Отборно“.

Двойката Иван Геров и Кристиян Кобър се класираха на първо място, второ място за Виктор Стефанов и Димитър Георгиев, а смесената двойка на отбора – Ивона Михайлова и Цветомир Георгиев се класираха на трето място.

Купа „Сърнена гора“ е с почти петнадесет годишна история и всяка година се провежда в различни наши планински курорти. Целта на проявата е да привлече все повече участници, както елитните състезатели, така и всички любители на този атрактивен спорт.

Държавното първенство по ски алпийски дисциплини за момичета и момчета U14-U16 се проведе в два състезателни дни в к.к. Пампорово. Първенството е атестат за натрупания опит и умения през тренировъчно-състезателния сезон за скиорите от всички клубове в страната.

Алпийците на Банско отново показаха класа и отлична техническа подготовка. В гигантския слалом Милуш Панчев (Юлен) се класира на първо място, а Иван Обецанов (Юлен) се класира на трето място при момчетата U14. След оспорвани два манша и разлика от няколко стотни, Елена Главчева (Юлен) се нареди втора при момичетата U16.

В слалома при възрастова група U14,Малена Замфирова (Юлен) се класира на второ място, а Милуш Панчев (Юлен) след безупречно каране и в двата манша отново се класира първи. Иван Обецанов(Юлен) дублира третото място и в тази дисциплина.

Класиране в топ 10 от различните дисциплини записаха: Малена Замфирова (Юлен), Райна Лечева (Банско), Биляна Замфирова (Юлен), Даяна Василева (Банско), Иво Балевски(Юлен), Иван Керанджиев(Юлен), Емил Чакъров(Юлен), Марио Мутафчиев(Юлен) и Антон Самарджийски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене