Температурите тръгват нагоре!

Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в София около 3°.

Днес преди обяд ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове облачността от запад временно ще се увеличи и снижи и вечерта на места в Северна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан – временно силен югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, в София – около 17°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, която вечерта ще се увеличи и снижи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°, на север от нос Калиакра – 14-15°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 3°.

В петък ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Ще остане сравнително топло с минимални температури между 3° и 8° и максимални – между 17° и 22°.

Облачността ще е по-често значителна и на отделни места в Западна и Южна България ще превали дъжд. В събота в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи, значителни по количество на места в Югоизточна България, където е възможно да са придружени и с гръмотевици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене