Битумни керемиди – какво да търсите при избора

Как да изберем битумни керемиди? В частното строителство основните принципи за избор на покривен материал са тези три характеристики: издръжливост, лекота на монтаж и цена. Продължителността на експлоатацията зависи от първия параметър, следователно от възможността да се избегнат финансови разходи за ремонт в обозримо бъдеще. Лесната инсталация ще позволи на аматьорите самостоятелно да овладеят тънкостите на работата, а на професионалистите – да предадат обектите в най-кратки срокове. Коя битумна керемида отговаря на всички тези качества?

Характеристики, влияещи върху избора на битумна керемида

Качеството на покрива влияе пряко върху плътността на покритието, експлоатационния живот и визуалната привлекателност на сградата. Меките битумни керемиди са най-подходящи за покриви с наклон от 12 градуса или повече. Защо не се препоръчва използването на битумни керемиди за покриви с по-нисък ъгъл на наклон? Тъй като битумните керемиди ще задържат дъждовна вода и разтопен сняг.

Основните показатели за качеството на покривния материал:

Базовото тегло на m2 – именно то показва колко плътно е фибростъклото. Дебелината на битумния слой и керемидата зависи от неговата стойност.

Видът битум, използван при производството – битуминозният материал трябва да бъде окислен или модифициран, за да издържи успешно на външните негативни фактори в продължение на много години.

Тип гранули – основните изисквания са за надеждно сцепление с битумния слой и запълване на битумните керемиди. Най-добрите продукти се поръсват с базалт, но понякога като гранули се използват кварцов пясък, различни скални стърготини и шлака.

Наслояване – колкото повече слоеве, толкова по-добре. Животът на многослойните плочки достига 60 години.

Предимството на използването на битумни керемиди

Покривите от битумни керемиди са естетически приятни. В допълнение към естетическата си стойност, гъвкавият покрив има редица други положителни характеристики:

– възможност за покриване на всеки геометрично сложен покрив;

– широка гама от стилове;

– лекота на инсталиране.

Достатъчно е да добавите към тези качества дълъг експлоатационен живот, високи звукови и хидроизолационни свойства, за да разберете, че мекият покрив по право се счита за най -добрия вариант за довършване на покриви. Не забравяйте, че след като завършите покрива е добре да сложите и качествени безшевни улуци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене