Кметът на Петрич Димитър Бръчков награди полицай Тодор Кимов и учителя Владимир Кючуков

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков връчи плакет „За граждански принос“ и благодарствено писмо на младши инспектор Тодор Кимов от РУ – Петрич и на Владимир Кючуков – преподавател в СУ „Васил Левски“- с. Коларово за проявената смелост и самообладание на 2 март. На този ден двамата успяват да изведат от сграда в центъра на село Коларово, в която е избухнал пожар, девет души и така да ги спасят от капана на пламъците.

„Вие показахте как трябва да се реагира в подобни ситуации, рискувахте своя живот, за да изпълните човешки дълг“, се посочва в благодарственото писмо на кмета Димитър Бръчков.
Тодор Кимов и Владимир Кючуков бяха поздравени също от инж. Светла Данаилова – председател на Об С – Петрич и от зам.-кмета Нина Попова.

Срещата днес, която бе по покана на кмета, уважиха също Величка Спасова – кмет на село Коларово, гл. инсп. Илия Тупаров – началник на РУ – Петрич и Росица Трайкова – директор на СУ „Васил Левски“ –Коларово.

Уважаеми г-н Кимов,
Уважаеми г-н Кючуков,
Горди сме, че сте жители на община Петрич! Горди сме, че младото ни поколение ще може да види дадения пример и да го възприеме в собственото си поведение и отношение към другия.
Благодарим!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене