Войната в Украйна обаче, била идеалната причина Гелев да не си изпълни ангажимента и се покрил на руснаците.

Сензационен скандал! Руснаци издирват кмета на Сепарева Баня заради взета комисионна и неизпълнен ангажимент!?

Само няколко месеца преди изборите кметът на Сапарева баня Калин Гелев /ГЕРБ/ бива забъркван в голям международен скандал. Преди няколко години градоначалникът на  малкият югозападен град бил в Москва за срещи с ръководството на руския фонд „Закон, справедливост и милосърдие“ по изграждането на рехабилитационен център „Преображение“ в курорта.

Първа копка на комплекса, който по сметки преди години щял да струва над 30 млн. лева, беше направена през декемеври 2013 г. Строежът стартира, но спря заради променената икономическата ситуация в Руската Федерация – при девалвацията на рублата стойността на проекта за руския инвеститор се повишила практически два пъти, обявиха от „Закон, справедливост и милосърдие“.

При скорошното си посещение в България вицепрезидентът на фонда и председател на Надзорния съвет Владимир Бундаров сподели, че е взето решение за привличане към проекта на международен хотелиерски оператор и на съинвеститор. Такива след известно време били намерени, но представител на общината поискал сериозна комисионна за да продължи местната власт да толерира проекта, казват източници на Топ Преса. Други пък уверено твърдят, че Гелев е взел „нещо“ от Москва с обещанието да спомогне през управлението за реализирането на проекта. Войната в Украйна обаче, била идеалната причина Гелев да не си изпълни ангажимента и се покрил на руснаците. Сега те го издирват, твърдят наши източници.
Многократно на строителната площадка в Сапарева баня ходили представители на различни международни компании – оператори, сред които „Кемпински“, „Риксос“ и др. Предварителен договор е сключен с компанията „Риксос“, от която твърдят, че също са платили на общината но не са получили сейдктвие за да продължат инвестицията.

Работата по издигане на центъра за рехабилитация “Преображение” в Сапарева баня вече е  спряна окончателно.  На обекта е оставена само охраната, каза кметът за Топ Преса а масрафа за тази охрана се плаща от жителите на града чрез данъците им.

Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене