УСПЕШНО НАЧАЛО НА М.МАРТ ЗА СКИ БЕГАЧИТЕ ОТ БАНСКО

От 1-ви до 3-ти март в местността Куртово (Белмекен ), се проведе Държавното първенство по ски бягане за възрастови групи от 12 до 16 години. Участваха всички клубове от България, а СК”Банско” прибави още медали в колекцията си за сезона.

При момичета 16 г. Никол Кленовска е със сребърен медал на 5 км свободен стил и два пъти с бронз на спринт и 5 км класически стил.При момичета на 14 г. Мария Хинкова е трета на спринт и два пъти 4-та на 3 км класически и свободен стил в същата възраст; Станимира Чучулайна е 7-ма, Мира Кюлева, Александра Чукур и Николая Дурчова са в топ 15. При момчета на 12 г. Йоан Кленовски е в топ 15, Йоана Хинкова при момичета 12 г. също е в топ 15.

Младите скиори от Банско продължиха надпреварата с връстниците си на 4 и 5 март за купа”Пиба”- състезание от календара на ФИС, което се проведе на същото място. Мария Хинкова при момичета 14 г. взе два бронзови медала на 4 км класически и свободен стил, Станимира Чучулайна е 5-та, Александра Чукур 6-та, Мира Кюлева е 7-ма, а Николая Дурчова 9-та. При момичета 12 г. Йоана Хинкова е 6-та на 3 км класически стил и 8-ма на 3 км свободен стил.

По същото време мъжете на клуба бяха на състезания за Балканска купа в Пале/Босна и Херцеговина/, където, освен всички Балкански страни, участие взеха и скиори от Швейцария и Унгария. Даниел Пешков се класира 4-ти и 5-ти на 10 км свободен стил, а Тодор Малчов е два пъти 6-ти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене