На старта на кампанията: „ЛЕВИЦАТА! ще защити „Марицата“!“

Кампанията беше открита пред ТЕЦ „Марица Изток 2“

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ стартира своята предизборна кампания като даде заявка, че ще бъде гарант на обществения интерес в сладващия парламент. Откриването се проведе пред ТЕЦ „Марица Изток 2“ под мотото „ЛЕВИЦАТА! ще защиги Марицата“.

Своеобразен домакин бе Георги Кадиев, водач на листата за Стара Загора, който даде старт на кампанията и твърдо заяви ангажимента на коалицията за подкрепа на хората, защита на българската енергетика и развиване на българските производства.

По думите му „ЛЕВИЦАТА!“ иска силна държава, а силна държава има само когато има силна икономика. И даде пример с комплекс „Марица Изток“, в който работят около 10 000 души, а още 100 000 души са заети в дейности, свързани с комплекса. Работата на комплекса е ключова за областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен и приоритет на коалицията ще е запазването му.

За представляващия платформата „ЛЕВИЦАТА!“ Валери Жаблянов, създаването на коалицията се е случило бързо, защото е от единомишленици – от хора, които от години работят за социалната идея и социалната справедливост. „Това е, което днес липсва в България. Това, което десницата не иска да предложи дори и като красива предизборна обвивка. Това, което можем да ви обещаем в началото на кампанията е, че ще отстояваме правата на гражданите“, допълни той по време на откриването.

По думите на Мая Манолова сред основните приоритети са повишаване на жизнения стандарт на хората, борбата със спекулата и поставяне на таван на цените на 10 жизненоважни хранителни продукта, както и разобличавеното и спирането на корупционните схеми и кражбите. Тя бе категорична, че лявото обединение ще зящитава интересите на хората като повиши доходите и сложи вериги на веригите магазини.

По отношенее ня бъдещето на ТЕЦ-а, тя предупреди, че ако в момента на власт бяха ГЕРБ или Четворната коалиция съдбата на Марица Изток щеше да е определена с ангажимента на ГЕРБ за затваряне към 2030г или на Кирил Петков за затваряне и намаляване на емисиите с 40% още към 2026г. Но ЛЕВИЦАТА! ще е гарант в следващия парламент срещу затваряне и унищожаване на рабатните места.

За водача на 25 МИР София д-р Цветеслава Гълъбова работата на коалицията е да подобри значително условията, в които живеят и работят българите. Само така те ще имат мотивация да останат в родината си, да раждат и отглеждат децата си тук. „България не е в демографска криза, а в демографска катастрофа. И за да започнем да излизаме от тази тежка ситуация трябва да спрем да правим нещата на парче и да започнем да мислим за утре. Утре без образование и здравеопазване няма. А те, особено здравеопазването, имат нужда от дълбока и всеобхватна реформа. Наша задача е в обозримо бъдеще да реализираме нужните промени, така че хората да усетят положителната промяна“, завърши тя.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще е гарант, че България има енергийно бъдеще, че България ще бъде там където и е мястото – гарант за газовата и енергийна сигурност и на региона, и на Европа, каза бившия ни вътрешен министър Румен Петков. По думите му енергетиката на нашата страна е била обект на грабеж и спекула през последните десетилетия. „В момента тези, които продадоха ТЕЦ „Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Марица Изток 3“ на безценица на американците и тези които продадоха Нефтохим Бургас на безценица на руснаците, искат нашето доверие, за да продължат с кражбите си“, допълни той.

Преди официалния старт на кампанията представители на обединението поднесоха венци и цветя пред паметника на свободата на връх Шипка.

Коалицията е с номер 14 в бюлетината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене