Край с управлението на Румен Томов – време е за избори!

Върховен административен съд потвърди решението на благоевградския Административен съд и постанови общинската избирателна комисия да предприеме действия по  ПРЕДСРОЧНО  прекратяване правомощията на кмета Румен Томов, решението дойде на Велики Четвъртък, подписано от трима съдии, които за съжаление на кмета Румен Томов, се оказа, че мислят точно като съдия Атанас Узунов от местния административен съд.

Припомняме, че кметът Томов наруши изцяло член 41 и чл. 42 от Закона за местното самоуправление, забравяйки да се заличи като търговец в търговския регистър, докато вече упражняваше правомощията си на кмет. Практиката в такива случаи е кметът да бъде освободен незабавно от поста си. Решението е кулминацията на едно драматично очакване продължило с месеци, а развръзката на казуса предстои с решението на ОИК Благоевград. След него Благоевград се изправя пред нови кметски избори, нещо, което прогнозирахме с месеци, а кметът Румен Томов ще се окаже най-кратко управлявалия градоначалник в историята на областния град.

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СВАЛИ РУМЕН ТОМОВ се казва Атанас Камбитов, предаден от своите в местните избори, но осигурил им нов шанс за реванш и връщане на областния център. ЖЕСТ, КОЙТО ГЕРБЕРИТЕ ТРЯБВА ДА ОЦЕНЯТ ПО ДОСТОЙНСТВО И ПОКАЖАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ В ИЗБОРИТЕ. Не можем да не отчетем брилянтна защита на тезата и смелата позиция на адвокат Албина Анева от ПП МИР, която беше първата депозирала жалба по казуса в Административен съд Благоевград, дори изпревари най-заинтересовите в казуса ПП ГЕРБ.. Камбитов разкри нови хоризонти пред политиците в областния град и най-вече пред ГЕРБ, измили срама от загубата и разпада на организацията им, обвинявайки безпардонно Камбитов за това, забравяйки множеството победни избори.. Е, време е да покажат дали той бе Истинският виновен за катастрофалната загуба на областния град?!

В момента политическата ситуация в Благоевград се обръща на 180 градуса. Ще наблюдаваме танца на политическите Мишки. Досега немите и апатични политически наблюдатели, затваряли си очите пред гафовете на управлението ще се изправят като исполини от пепелта ,за да уверяват избирателите, какъв сериозен принос имат за детронирането му и развитието на града. Срамно бе поведението на местните политици и политически лидери, стоели безучастни и мълчаливи наблюдатели на всичко, което се случи и не се случи в града. Посипваха си главата с пепел и разочаровани политици от обединението, свалило предишния управник.

И днес политическото лицемерие ще вземе връх., а нито една политическа сила не дръзна да подаде сигнал за изхарчените пари за  депото, въпреки, че сигнал за нарушението на кмета Томов и отказа му да подпише за депото, с което натресе над 1 200 000 лв. щети на общината, пътува към Главния прокурор, подаден от човек, който милее и обича Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене