Струмяни отдаде почит на героите в навечерието на 3-ти март

Тържеството по повод 145 години от Освобождението на България от турско робство събра вчера ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни.

Всички те отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на отечеството ни. Трети март е датата на дълго мечтаната свобода на България и се е превърнала в ден в който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за да извоюват най-святото за един народ – свободата.

Празничната церемония по повод националният празник на България се проведе на площад “7-ми Април“ в с. Струмяни. По традиция празникът започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“, в изпълнение на духов оркестър. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на геройски загиналите за освобождението. Патриотични стихотворения за славните дни на връх Шипка, песни и танци, възхваляващи героичния подвиг и великото дело на опълченците, изпълниха ученици от СУ “Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, и децата от ДГ “Патиланци“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене