Времето в празничния 3 март: Облачно, ще има и слаби валежи

Следобед валежите в Западна България временно ще спират

Вднешния празничен ден утрото стартира с температури в страната от 0 до 5 градуса. Преди обед над страната ще бъде облачно – с валежи от дъжд и сняг. Следобед ще превалява в Северна България. По-интензивни ще бъдат валежите в Рила и в Пирин.

Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието – до 9.

Над западните и централните райони ще вали дъжд и сняг. Следобед валежите в Западна България временно ще спират. Късно следобед облаци от юг ще отново ще обхващат страната и през нощта срещу събота в западните райони отново ще завали мокър сняг.

Над Черноморието ще бъде облачно и със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, мъгливо и с превалявания от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

През почивните дни облачността ще е променлива, често значителна, с валежи от дъжд, на повече места в Южна и Източна България. В събота вятърът ще е до умерен от запад, в неделя предимно умерен от северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 7° и 12°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене