Стар седесар отиде в Украйна, за да се бори срещу Путин, надушвал победата

Авторът на „Комунизмът си отива“ и „Кучето на крайния квартал“ е един от най-активните привърженици на украинската кауза

Певецът Васко Кръпката замина за Украйна, където ще изнесе концерт утре, на 1 март. Самият той съобщи това в своя Facebook профил. Уточни, че ще пътува „по покана на една международна хуманитарна мисия, с българско участие“.

„С китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото. Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1-ви март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес!“, написа блусменът.

Васко не разкрива повече подробности, но той съобщи за намерението си да свири в Украйна и на демонстрацията на 24 февруари, когато заедно с още хиляди софиянци излезе на жълтите павета в знак на протест срещу продължаващата вече цяла година руска инвазия.

Авторът на „Комунизмът си отива“, „Кучето на крайния квартал“ и „Нека бъде светлина“ е един от най-активните привърженици на украинската кауза сред колегите си.

Месец след началото на войната – на 27 март 2022 г., с помощта на Захари Карабашлиев той организира концерт на площад „Княз Александър I“ под наслов „С вас сме“.

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене